Katteri

      S*Pax '

Norska  Skogkatter

Teamet bakom S*Pax' består av Internationell Fife domare Jörgen Frithiof och Charlotta Handler Frithiof. Jörgen är utbildad Psykolog och jobbar som affärsansvarig chef inom oganisation och ledarskap inom företagshälsovården och Charlotta är utbildad Beteendevetare och jobbar som enhetschef inom sjukförsäkringen.

 

S*Pax' registrerades i kattförbundet Fife 1991 och vi bedriver en liten familjär kattuppfödning, med mycket kärlek till våra katter och rasen.

I vår uppfödning strävar vi efter excellens både avseende temperament och utseende.

Vi har uppfödningen tillsammans sedan 2004. Jörgen har haft Norsk Skogkatt sedan 1988 och Charlotta sedan 2000. Vi har två kattfrälsta barn Liv och Luna som har fantastisk hand med katterna och är en värdefull hjälp när det gäller att hantera och socialisera kattungarna.  

Norsk Skogkatt är snälla, trevliga och sociala katter. De vill vara med i familjelivet men har även ett visst mått av självständighet. De är lätta att uppfostra och är lättskötta.  

Våra katter och kattungar är en del av vår familj och har naturligtvis tillgång till större delen av huset, de kan även via en kattlucka springa ut och in som dem vill till en 150 kvm stor innergård/kattgård. 

Något av det roligaste med att vara kattuppfödare, förutom de underbara katterna är samhörigheten med andra kattintresserade och kontakten med kattungeköpare. Till oss kan man alltid vända sig som kattungeköpare för råd och stöd.

 

Alla våra avelskatter hälsoundersöks enligt gällande hälsoprogram. Alla våra avelskatter HCM undersöks och gentestas för PK-def och GSD-IV.

Vi döper alla våra kattungar med Latinska namn.

 

Vi är medlemmar i:

Sydkatten

Skogkattslingan

 

Våra fantstiska veterinärer är Erik och Else Lundberg på Dalbyveterinären.

 

Vi är godkända (utan anmärkningar) av Länsstyrelsen enligt 16§ djurskyddslagen.

 

Varmt välkomna att komma och hälsa på eller kontakta oss vid intresse av att lära mer om rasen eller av våra kattungar.